Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Három projektötlet nyert támogatást az ÁTE első hallgatói Proof of Concept programjában

Három projektötlet nyert támogatást az ÁTE első hallgatói Proof of Concept programjában

Az ÁTE oktatói, kutatói és PhD-hallgatói számára már több körben meghirdetett Proof of Concept program után, graduális hallgatók is jelentkezhettek kezdeti fázisban, de az ötletnél előrehaladottabb állapotban lévő innovatív ötleteikkel. Összesen 13 hallgató 6 pályaművel jelentkezett (a hallgatók egyénileg és csapatban is pályázhattak), akik közül a mentorok általi felkészítést követő személyes prezentációk alapján három ötlet nyert 1-1 millió forintot a továbblépéshez. Baranyi Kata kutya- és macskatulajdonosok számára fejleszt mobilapplikációt, Elias Schwab a kutyák dentálhigiéniáját javító, egyedi összetételű terméket vinne piacra, míg Jad Zouein, Lara Yaghi és Yara Sfeir ötlete mikroalga takarmányadalékként való felhasználására irányul. Gratulálunk a résztvevő, és a helyezést elért hallgatóknak!

 

A zsűri többségében külsős tagokból, köztük ipari szereplő képviselőjéből állt: Dr. Bata Zsófia, a Dr. Bata Zrt. kutatási vezetője, Korányi László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium tanácsadója, Dr. Lorászkó Gábor címzetes egyetemi docens, az ÁTE Innovációs Kft. ügyvezető igazgatója.
A hallgatók számára meghirdetett Proof of Concept program az innovációs szemlélet tanulók körében történő elterjesztése mellett az ÁTE kutatói utánpótlásának biztosításában is szerepet játszhat.

 

A program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kezelt, 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00010 számú pályázat támogatásával valósult meg.