Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Tavaszi kiránduláson jártak az egyetem munkatársai

Tavaszi kiránduláson jártak az egyetem munkatársai

2023. május 20-án szombaton az Állatorvostudományi Egyetem munkatársai egy tartalmas kiránduláson vehettek részt. Kegyes volt hozzánk az idő, hisz az egész hetes esőzések és hűvös idő után kora nyári meleg köszöntött ránk. Reggel 7.00 órakor nagy izgalommal indultunk első állomásunkra Ópusztaszerre, ahol a Nemzeti Történeti Emlékparkot kerestük fel. Először a Rotundában a Feszty-körképet csodáltuk meg, melynek témája a honfoglalás és a magyarok elképzelt bejövetelét örökíti meg. Ezt követően szakvezetőnkkel körbejártuk a parkot, ahol sok érdekes információt megtudtunk többek között Szer monostoráról, a gyógynövényekről, a skanzenben betekinthettünk a 19. századi falvak és tanyavilág életébe, a különféle mesterségekbe, megnéztük az egykori iskolát, postát, szatócsboltot, szélmalmot, kisvasutat és pékműhelyt.

 

Utunkat folytatva ebédünket Szegeden az Öregkőrössy Halászcsárdában fogyasztottuk el, majd fakultatív program keretében gyalogos városnézés következett, többek között lehetőségünk volt felkeresni az alábbi nevezetességeket, mint például a Dóm teret, a Dóm épületét, a Széchenyi teret a Városháza épületeivel és szobraival, a Hősök kapuját, a Kárász utca műemlékeit. Nem hagyhattuk ki a híres Virág Cukrászda fagylaltját sem! A napfény városában ezen a hétvégén tartották a Hídivásárt és borfesztivált, ahol a Belvárosi híd átalakult egy hatalmas kézműves seregszemlévé, itt kedvünkre válogathattunk a keramikusok, bőrdíszművesek, fafaragók remekeiből, de szomjan se maradtunk, mert a borfesztivál különleges italai is vártak ránk.

Napunk zárásaként a Roosevelt téri kikötőből indulva egy 1 órás sétahajózáson vettünk részt. A hajó kedves kapitánya és matrózai elkalauzoltak minket Szeged belvárosa mellett, ahol a két híd érintésével haladtunk egészen a Maros torkolatáig, majd az árvízi emlékmű és a Boszorkánysziget után visszatértünk a kikötőbe. Itt elbúcsúztunk Szegedtől és friss élményekkel gazdagodva indultunk vissza Budapestre.

Horváthné Csapó Tímea