Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek „Jelenlét a távollétben” – Az orvosi diagnosztika és a művészet rendhagyó találkozása

„Jelenlét a távollétben” – Az orvosi diagnosztika és a művészet rendhagyó találkozása

Szeptember 25-én nyitotta meg kapuit a „Jelenlét a távollétben” című kiállítás, mely a művészet és az orvosi diagnosztika egyedülálló találkozását mutatja be. A tárlatot a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának III. évfolyamos festőművész hallgatója Lengyel Renáta jegyzi. Projektje péntekig lesz látogatható az István utcai campuson.

A kiállítás létrejöttét egy együttműködés tette lehetővé, melyben az Állatorvostudományi Egyetem, valamint a Pécsi Radiológiai Intézet röntgenfelvételeket bocsátott a fiatal művész rendelkezésére. Lengyel Renáta a képeken keresztül egy különleges világot tár fel, melyről így nyilatkozott:

 „A képek célja, hogy a nézőt bevonja az orvosi diagnosztika által elkezdett gondolkodás folyamatába és arra ösztönözze, hogy jobban megismerje önmagát és környezetét. A színes, néhol lágy, néhol pedig éles szegmensek segítenek közelebb vinni a nézőközönséget a röntgen és az élő szervezet összetett és néhol még a mai napig felfedezetlen világába.”

Az Állatorvostudományi Egyetem büszkén ünnepli ezt a különleges együttműködést, és elhivatott amellett, hogy platformot biztosítson a tudomány és a művészet találkozásának ezért meghívtuk a Művésznőt, hogy alkotásait bemutassa az egyetemi Hutÿra Ferenc Könyvtár, Levéltár és Múzeum-ban. A megnyitó alkalmával az Alkotó részletesen bemutatta tárlatát.