Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Új és régi hagyományaink

Új és régi hagyományaink

Szeptember 27-én szívmelengető szoboravatással tisztelgett az Állatorvostudományi Egyetem egész közössége egy rendkívüli kandúr emlékének. Marci kóbor cicából vált egyetemi közösségünk szeretett kedvencévé, majd 12 boldog év után Júniusban távozott az örök cicamezőkre. Az Egyetem a közadakozásból finanszírozott, életnagyságú bronzszobor elkészítésére Kontur András szobrászművészt kérte fel.

Marci az évek során az elkötelezett gondoskodás, a felelős állattartás és intézményünk mély állatszeretetének szimbólumává vált. A gyógyítás iránti szenvedély és az állatok iránti elkötelezettség Egyetemünk alapvetése. Gazdag állatállományunk, a fajok sokszínű jelenléte -a macskáktól, a lovakig- változatos szerepet töltenek be Intézményünk életében. Hozzájárulnak sikereinkhez, mindennapi munkánkhoz, tudományos kutatásainkhoz, valamint az oktatás és az állategészségügyi gyakorlat megszerzésének elengedhetetlen pillérei. Szilárd hitünk, hogy állat és ember együttműködése mindannyiunk közös érdeke, ezért fáradhatatlanul dolgozunk az állatvédelem és az állatok jólétének előmozdítása érdekében.

A szoboravatás mellett egy az egyetem egy másik fontos hagyománya is folytatódott, a Hallgatói dolgozói piknik. Ahogy minden évben, úgy idén is ökörsütéssel és játékokkal készültünk az őszi félév első kötetlen társasági eseményére, hogy oktatók, a tanulók, dolgozók együtt élvezzék a jó időt és egymás társaságát. Köszönjük Vass Istvánnak, hogy idén is támogatta ezt a fantasztikus programot.

Képgalériánkat lentebb tekintheti meg.

A szoboravatásról a Hír Tv két összefoglalót is közölt:


Képgalériánk: