Default view
Hírek Megalakult a Haszonállat és Élelmiszerlánc-biztonsági (HÉB) Szakkollégium

Megalakult a Haszonállat és Élelmiszerlánc-biztonsági (HÉB) Szakkollégium

2023 novemberében jött létre Haszonállat és Élelmiszerlánc-biztonsági (HÉB) Szakkollégium, olyan hallgatók kezdeményezésére, akik elkötelezettek a haszonállat-gyógyászat iránt. A szakkollégium 2024 tavaszán indította el aktív tevékenységét és a lelkes önkéntes csapat azóta is folyamatosan előadásokat, teleplátogatásokat és közösségi programokat szervez, így egy félév során számos szakmai és közösségi eseményen vehetnek részt az érdeklődők.

A szakkollégium hivatalos pártfogója Dr. Süth Miklós, az Élelmiszerlánc-tudományi Intézet igazgatója, de mellette a Szülészeti Tanszék és Haszonállat-gyógyászati Klinika, valamint az Állathigiéniai, Állomány-egészségtani Tanszék és Mobilklinika munkatársaival is szoros az együttműködés.

A szakkollégium tagsága a megalakulás óta közel 70 főre nőtt, de a szervezők a programok bővítésével még több hallgató figyelmét szeretnék felkelteni a haszonállat-orvoslás iránt. A szakkollégium szervezésében a tagok a különböző szakemberekkel, például állatorvosokkal, állattenyésztőkkel és gazdasági szakértőkkel ismerkedhetnek meg, így átfogó képet kaphatnak a mezőgazdaság valódi működéséről. Emellett a szakkollégium olyan gyakorlati helyek keresésére is törekszik, ahol a tagok értékes tapasztalatot szerezhetnek, ezzel is segítve őket a szakmai fejlődésükben.

A legfontosabb cél azonban nem csupán a szakmai fejlődés, hanem egy erős közösség kialakítása. A szakkollégium összehozza azokat a hallgatókat, akik osztoznak a hasonló érdeklődési körben, így már az egyetemi évek alatt szoros kapcsolatok alakulhatnak ki, amelyek a későbbi szakmai életút során is hasznosak lehetnek.

 

A tagfelvételt minden félév elején hirdetik meg, a részletekről a szakkollégium közösségi média oldalain lehet tájékozódni.

 

Facebook

Instagram

Elérhetőség: [Kattintson az emailcímhez]

 

Vezetőség:

Lukács Lili Anna – elnök

Boros Boglárka – alelnök