Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Állásbörze 2020 Kiállítók Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

 

Nébih több mint egy ellenőrző hatóság. Munkánkban a tudásmegosztás és a tisztességes vállalkozások támogatása, segítése legalább olyan fontos, mint a csalók, tilosban járók tevékenységének felszámolása. Tesszük mindezt az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiában (ÉLBS) megfogalmazott alapelveknek és céloknak megfelelően.  

E munkához elengedhetetlen az elhivatott, egyben az újdonságokra nyitott szakembergárda. A fiatal, újonnan érkező munkatársak a Nébih családjában kiváló szakmai mentorokra, a mindennapokban pedig szép kihívásokra és változatos lehetőségekre számíthatnak.

A magyarországi állatorvosok mintegy 130 éve, a hazai állategészségügyi szolgálat létrehozása óta foglalkoznak intézményesen az élelmiszerlánc védelmével. A korábbi generációk szaktudására, eredményeire és hagyományaira építve jött létre 2012-ben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amely több más szakterület mellett integrálta a járványos állatbetegségek megelőzése és visszaszorítása érdekében végzett munkát, illetve az állati termékek előállításának és forgalmazásának felügyeletét. Állategészségüggyel, állatvédelemmel és élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos feladatokat jelenleg mintegy 200 állatorvos lát el a Nébihben. Munkánk rendkívül szerteágazó, és olyan szakterületeket is magába foglal, mint például az állategészségügyi diagnosztika, az állatgyógyászati termékek hatósági felügyelete, az élelmiszer-előállító vállalkozások hatósági felügyelete, az állatgenetika vagy az élelmiszer-vizsgaló laboratóriumi munka. Ezeken kívül a hivatal egyre több erőforrást és figyelmet fordít a feketegazdaság, az élelmiszerhamisítás és a csalás elleni küzdelemre, illetve a hivatalban felhalmozódott tudás megosztására, a vásárlói tájékoztatásra és szemléletformálásra. Az állatorvos kollégák e tevékenységekben is növekvő szerepet vállalnak. 

Nébihben valamennyi felsorolt szakterületen nagyon jó lehetőség kínálkozik a tudományos kutatómunkára, a nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartásra és a szakmai továbbfejlődésre. 

Nébih ma egy korszerű, nemzetközi összehasonlításban is példaértékű, hatékonyan működő szervezet, ahol folyamatosan fejlesztjük az informatikai hátteret és a kockázatelemző rendszereinket. Célunk, hogy minél kevésbé zavarjuk meg a jól működő, tisztességes vállalkozások napi működését, ám minden eddiginél hatékonyabban kiszűrhessük a visszaéléseket, hogy növeljük a vásárlók biztonságát. 

E felelősségteljes, számos szakmai kihívást és jó fejlődési lehetőséget kínáló hatósági munkakörök betöltésére hív és vár minden friss diplomás állatorvost a Nébih. 

További információért kattintson a kiállító honlapjára: