Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Bonsai Hungary Team díja

Mi a bonsai?

A japán szó jelentése lapos edényben nevelt növényt jelent. A “bon” szó lapos edényt vagy tálcát jelent, míg a “sai” kifejezés a növényre utal.

Ám a bonsai több mint egyszerű nyelvtani fordítás. Művészet, mely a természetben szabadon élő növények életét és fejlődését hivatott egyfajta idealizált, mégis élethű formába önteni. Ezek a lények csodálatos, és olykor hihetetlen körülmények között fejlődnek, ezért fel kell készülnünk rá, hogy sosem készül el a mű, melyre megihlettünk. A bonsai önkifejező eszköz, melyet több évszázados megfigyeléseken alapuló dogmák betartásával hozhatunk létre.

Miért jó egy bonsai tulajdonosának lenni?

A bonsai felelősségre nevel, ösztökél, előhozza rejtett vagy elfeledett művészi képességeink. A bonsai fejleszti kreatív gondolkodásunk, természetimádatra, tiszteletre nevel és tiszteletet követel mások szemében. A bonsai az éltető erő jelképe. A bonsai, mint alkotás, mindaz ami Én vagyok. Törzse az életutam, ágai célok melyek eléréséhez türelem kell. A tervezéstől a kivitelezésen keresztül a “kész” alkotásig oktat, fejleszt, kiszélesíti látókörünk.

Mivel ajándékozza meg a Bonsai Hungary Team a harmadik helyezetteket?

1db ficus 15/s bonsai fát és 5 részes online videós tanfolyamot a fácska neveléséről

1db ulmus 12/b bonsai fát és 5 részes online videós tanfolyamunkat a fácska neveléséről

 

A kisfát 2020. május 17. napján küldjük a nyerteseknek.

Ficus
Ulmus

 

 

 

                   Bonsai információ itt