Default view

WATSON

 

Projekt címe: A holistic frameWork with Anticounterfeit and inTelligence-based technologieS that will assist food chain stakehOlders in rapidly identifying and preveNting the spread of fraudulent practices (WATSON)

Projekt azonosítószáma: 101084265

Pályázati felhívás kódja: HORIZON-CL6-2022-FARM2FORK-01-11

Konzorcium tagjai:

  1. Állatorvostudományi Egyetem, Magyarország
  2. Konzorciumvezető: University College Dublin (UCD) Írország
  3. D.V.I.D. Associacao Para O Desenvolvimento Da Viticultura Duriense, Portugália
  4. Asociacion De Investigacion De Industrias Carnicas Del Principado De Asturias, Spanyolország
  5. Asociacion Para La Promocion Ygestion Igp Miel De Asturias, Spanyolország
  6. Bayerisches Landesamt Fur Gesundheit Und Lebensmittelsicherheit, Németország
  7. Biocos Ike, Görögország
  8. Bulgarian Wine Export Association, Bulgária
  9. Consejeria De Medio Rural Y Cohesion Territorial Del Principado De Asturias, Spanyolország
  10. Consiglio Nazionale Delle Ricerche, Olaszország
  11. DBC Europe, Belgium
  12. Deco -Associacao Portuguesa Para Adefesa Do Consumidor, Portugália
  13. Espersen AS, Dánia
  14. Ethnicon Metsovion Polytechnion, Görögország
  15. Ethniko Kentro Erevnas Kai Technologikis Anaptyxis, Görögország
  16. Euronews, Franciaország
  17. European Food Information Ressource Aisbl, Belgium
  18. Fiskeridirektoratet, Norvégia
  19. Foodscale Hub Greece Association For Entrepreunership And Innovation Astiki Mi Kerdoskopiki Etaireia, Görögország
  20. Hameen Ammatti-Instituutti Oy, Finnország
  21. Hermes AS, Norvégia
  22. Humboldt-Universitaet Zu Berlin, Németország
  23. Inesc Tec – Instituto De Engenhariade Sistemas E Computadores, Tecnologia E Ciencia, Portugália
  24. Institut National De Recherche Pour L’agriculture, L’alimentation Et L’environnement, Franciaország
  25. Iseki-Food – Europaische Gesellschaft Fur Die Integration Der Lebensmittelwissinschaft Und -Technolgie In Die Lebensmittelversorgungskette, Ausztria
  26. Max Rubner Institut Bundesforschungsinstitut Fur Ernaehrung Und Lebensmittel, Németország
  27. Metro Anonymi Emporiki Kai Viomichaniki Etaireia Eidon Diatrofis Kai Oikiakis Chriseos, Görögország
  28. Migros Ticaret Anonim Sirketi, Törökország
  29. Netcompany-Intrasoft Sa, Luxembourg
  30. Sintef Nord As, Norvégia
  31. Smart Agro Hub Anonymi Etairia, Görögország
  32. Societa Agricola Organizzazione Di Produttori Aprol Umbria Soc Cooperativa, Olaszország
  33. Synelixis Lyseis Pliroforikis Automatismou & Tilepikoinonion Anonimi Etairia, Görögország
  34. Teknologian Tutkimuskeskus Vtt Oy, Finnország
  35. The Lisbon Council For Economic Competitiveness Asbl, Belgium
  36. Ubitech Limited, Ciprus
  37. Unione Nazionale Consumatori, Olaszország
  38. Universitat Bayreuth, Németország
  39. UPC Konsultointi Oy, Finnország
  40. Zveza Potrosnikov Slovenije Drustvo, Szlovénia

 

Projekt teljes költségvetése: 9 744 008,25 €

Állatorvostudományi Egyetem által elnyert támogatási összeg: 91 250 €

Támogatási intenzitás: 100%

Megvalósítás időszaka:

  1. március 1. – 2026. február 28. (36 hónap)

 

Linkedin oldal: https://www.linkedin.com/company/watsonhorizon/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087283728636

Instagram oldal: https://www.instagram.com/watson_horizon/

Cordis adatlap: https://cordis.europa.eu/project/id/101084265

 

Projekt tartalma:

A WATSON projekt olyan eszközöket és rendszereket fejleszt, amelyek képesek felderíteni és megelőzni az élelmiszer hamisítást, lefedve a teljes élelmiszer-ellátási láncot.  A kifejlesztett eszközök növelik a folyamatok átláthatóságát és az élelmiszerek nyomon követhetőségét a pontos, azonnal elérhető és megbízható információk hozzáférhetővé tételével. A projekt keretében tudásbázis kerül kialakításra az élelmiszer-biztonsági hatóságok részére, emellett a projekt a fogyasztók élelmiszer-biztonsággal és -minőséggel kapcsolatos tudatosságának növelését is céljául tűzte ki. A WATSON fókuszában az alkoholos italok, a méz, az olíva olaj, a húsok, a magas feldolgozottsági-szintű gabona- és tej-alapú élelmiszerek és a lazac állnak.