Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Kurucz Ádám

Bio:

Mivel természetkedvelő családban nőttem fel és már kisgyermekkorom óta szenvedélyem a vadászat és a természetfotózás, ezért különösen örültem, hogy egy olyan közös, új kutatási irányt indíthattam el a Biokémiai Osztály munkacsoportjával, amely a vadon élő állatokban zajló biokémiai folyamatokat vizsgálja. Napjainkban – örvendetes módon – egyre nő a minőségi vadhús iránti kereslet. A jó minőségű és élelmiszerbiztonsági szempontból is kifogástalan vadhús előállítása szempontjából különösen fontos, hogy kizárólag az egészségre ártalmas toxikus szennyezőktől és maradékanyagoktól mentes hús kerüljön forgalomba. A környezeti eredetű xenobiotikumoknak különösen kitett vadon élő állatok esetében a méregtelenítő citokróm P450 (CYP) enzimek aktivitásának, valamint az enzimaktivitás és a xenobiotikum-expozíció összefüggéseinek ismerete nagyban hozzájárulhat az élelmiszerbiztonsági szempontok maradéktalan érvényesüléséhez, az egészséges és biztonságos vadhús termeléséhez is.

 

Előadásának a témája: Méregtelenítő folyamatok összehasonlító vizsgálata vaddisznóban és házi sertésben