Default view
header_image

Takarmányanalitikai Laboratórium

A Takarmányozástani és Klinikai Dietetikai Tanszék Laboratóriuma az alábbi TAKARMÁNYANALITIKAI SZOLGÁLTATÁSOKAT nyújtja:

Teljes beltartalom meghatározása:

  • nyersfehérje,
  • nyerszsír,
  • nyersrost,
  • nyershamu,
  • nedvességtartalom,
  • rostfrakciók (NDF, ADF, ADL).

Egyéb vizsgálatok:

  • keményítőtartalom,
  • savszám,
  • peroxidszám,
  • szemfertőzöttség vizsgálata szemes terményből,
  • energiaszámítás.

Szaktanácsadás: előzetes egyeztetés után lehetőség van az eredmények takarmányozási és dietetikai szakértői véleményezésére és/vagy személyes szaktanácsadás igénybevételére is.

 

Kérjük, mintaküldés előtt vegye fel a kapcsolatot velünk!
Telefon: 06-1-478-4100/8644-es mellék.
E-mail: [Kattintson az emailcímhez]

Mintaleadás személyesen: munkanapokon 9-15 óra között.
ÁTE Takarmányozástani és Klinikai Dietetikai Tanszék, Krizsán Judit részére.
Cím: 1077 Budapest Rottenbiller utca 50., földszint.

Amennyiben nem személyesen hozza be a mintát, kérjük töltse ki és írja alá a vizsgálatkérő lapot!

Információ a minta postai küldéséhez:
Címzett: ÁTE Takarmányozástani és Klinikai Dietetikai Tanszék, Krizsán Judit.
Cím: 1078 Budapest István u. 2.

A vizsgálatkérő lap ide kattintva tölthető le.

Árlistánk.

 

A laborban a vizsgálatokat az alábbi szabványoknak megfelelően végezzük:

Vizsgálat Szabvány
Nyersfehérje-tartalom MSZ EN ISO 5983-2:2009
Nyerszsírtartalom MSZ 6830-6:1984
Nyersrosttartalom MSZ EN ISO 6865:2001
Nyershamutartalom MSZ ISO 5984:2023
Nedvességtartalom MSZ ISO 6496:2001
NDF MTK 1990 II. 8.2.7.2 szakasz
ADF MTK 1990 II. 8.2.7.3. szakasz
ADL MTK 1990 II. 8.2.7.6. szakasz
Keményítőtartalom MSZ EN ISO 15914:2005
Savszám, peroxidszám MSZ 6830-11:1999

 

A gyakran ismételt kérdések itt olvashatóak: GY.I.K