A Takarmányozástani és Klinikai Dietetikai Tanszék Laboratóriuma az alábbi TAKARMÁNYANALITIKAI SZOLGÁLTATÁSOKAT nyújtja:
Teljes beltartalom meghatározása:
- nyersfehérje,
- nyerszsír,
- nyersrost,
- nyershamu,
- nedvességtartalom,
- rostfrakciók (NDF, ADF, ADL).
Egyéb vizsgálatok:
- keményítőtartalom,
- savszám,
- peroxidszám,
- szemfertőzöttség vizsgálata szemes terményből,
- energiaszámítás.
Szaktanácsadás: előzetes egyeztetés után lehetőség van az eredmények takarmányozási és dietetikai szakértői véleményezésére és/vagy személyes szaktanácsadás igénybevételére is.
Kérjük, mintaküldés előtt vegye fel a kapcsolatot velünk!
Telefon: 06-1-478-4100/8644-es mellék.
E-mail: [Kattintson az emailcímhez]
Mintaleadás személyesen: munkanapokon 9-15 óra között.
ÁTE Takarmányozástani és Klinikai Dietetikai Tanszék, Krizsán Judit részére.
Cím: 1077 Budapest Rottenbiller utca 50., földszint.
Amennyiben nem személyesen hozza be a mintát, kérjük töltse ki és írja alá a vizsgálatkérő lapot!
Információ a minta postai küldéséhez:
Címzett: ÁTE Takarmányozástani és Klinikai Dietetikai Tanszék, Krizsán Judit.
Cím: 1078 Budapest István u. 2.
A vizsgálatkérő lap ide kattintva tölthető le.
A laborban a vizsgálatokat az alábbi szabványoknak megfelelően végezzük:
Vizsgálat | Szabvány |
Nyersfehérje-tartalom | MSZ EN ISO 5983-2:2009 |
Nyerszsírtartalom | MSZ 6830-6:1984 |
Nyersrosttartalom | MSZ EN ISO 6865:2001 |
Nyershamutartalom | MSZ ISO 5984:2023 |
Nedvességtartalom | MSZ ISO 6496:2001 |
NDF | MTK 1990 II. 8.2.7.2 szakasz |
ADF | MTK 1990 II. 8.2.7.3. szakasz |
ADL | MTK 1990 II. 8.2.7.6. szakasz |
Keményítőtartalom | MSZ EN ISO 15914:2005 |
Savszám, peroxidszám | MSZ 6830-11:1999 |
A gyakran ismételt kérdések itt olvashatóak: GY.I.K