Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Felvételi Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

 

DIASZPÓRA FELSŐOKTATÁSI PROGRAM – Vissza a gyökereidhez!

 

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot Magyarország Kormánya alapította azok számára, akik az Európán kívüli magyar diaszpórában élnek és magyarországi felsőoktatási intézményben kívánnak tanulmányokat folytatni annak érdekében, hogy erősítsék személyes, szakmai, valamint kulturális kapcsolataikat Magyarországgal.

Az ösztöndíjprogram célja, hogy magas színvonalú magyar felsőoktatási képzések biztosítása révén támogassa az ösztöndíjasok szakmai fejlődését, magyar nyelvtudásuk és identitásuk elmélyítését. A diplomaszerzést követően az ösztöndíjasok versenyképes tudással és készségekkel térnek haza, ami lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyan támogassák közösségüket, megőrizzék a magyar értékeket és megerősítsék a Magyarország és a diaszpóra közötti kapcsolatokat.

Az ösztöndíjprogram az Európai Unió tagállamai, a Szerb Köztársaság és Ukrajna Kárpátalja megye kivételével a program a világ bármely országában élő magyar diaszpóra közösség tagjainak szól.

A pályázat benyújtásának feltétele a területen tevékenykedő diaszpóra szervezet vagy magyar külképviselet általi ajánlás. Az ajánlás kiállításához kapcsolódó kérdésekkel a diaszpóra szervezetekhez vagy a külképviseletekhez érdemes fordulni a pályázat benyújtását megelőző 1-2 hónapban.

A program az alábbi költségeket fedezi:

  • a képzés teljes összege
  • havi ösztöndíj (43.700 Ft) évi 12 hónapra a képzési idő végéig
  • lakhatási támogatás (40.000 Ft)
  • egészségügyi biztosítás

További információk a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram honlapján: https://diasporascholarship.hu

Jelentkezési felület: https://apply.diasporascholarship.hu/