Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Wi-Fi

Az eduroam – education roaming – egy globális, bizalmi alapon szerveződő intézményi szövetség (föderáció), amely az akadémiai közösség (felsőoktatási intézmények hallgatói, munkavállalói, valamint kutatóintézetek és közgyűjtemények dolgozói) számára teszi lehetővé az internethez való hozzáférést saját intézményükön kívül is, világszerte az eduroam tagintézményekben. A hozzáférés ellenőrzése az anyaintézménynél történik, az eduroam együttműködés során kialakított RADIUS hierarchia segítségével. A csatlakozást Magyarországon a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztés (NIIF) szolgáltatja és már számos intézményben elérhető (ezen intézmények listája megtekinthető itt). A résztvevők teljes listája és az európai hierarchiával kapcsolatos további információk a www.eduroam.org oldalon találhatóak.

Az eduroam szolgáltatás igénybevétele során alapelv, hogy a vendég felhasználókra egyaránt vonatkoznak saját intézményük és vendéglátó intézményük szabályzatai is – ezeket a felhasználóknak kötelességük megismerni és betartani. Ugyanakkor a NIIF tagintézmények eduroam felhasználóira kötelező érvénnyel vonatkozik a NIIF eduroam szabályzat is.

Az Állatorvostudományi Egyetem minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója, valamint aktív közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező munkavállalója jogosult a szolgáltatás elérésére.

eduroam a Állatorvostudományi Egyetem területén

eduroam szolgáltatás elérhető a Állatorvostudományi Egyetem alábbi telephelyein:

Budapesti Campus ( 1078 Budapest, István utca 2. )

eduroam beállítás – Windows 10

  

Kapcsolódás az eduroam hálózathoz

Bejelentkezni az Univet-es  azonosítóval és a hozzá tartozó jelszóval lehet, a következő szintaktika szerint.

Munkavállalók esetében ez a 3 betűből és 4 számból álló (pl. [E-mail megjelenítése])  egyetemi Dolgozói hálózati (Active Directory) felhasználónevét és jelszavát, amit az IT biztosított.

Hallgatóknál a Neptun azonosító (pl. [E-mail megjelenítése]) és egyetemi levelező rendszerben használt jelszava.

Kézi beállítás:

A Vezérlőpultból nyissa meg a Hálózati és megosztási központot. Itt válassza az Új kapcsolat vagy hálózat beállítása menüpontot.

A megnyíló (Kapcsolódási lehetőségek kiválasztása) ablakban kattintson a Csatlakozás kézzel vezeték nélküli hálózathoz lehetőségre.

A Hálózat neve mezőben írja be, hogy eduroam. Ugyanakkor állítsa be a következőket:

  • Biztonság típusa: WPA2-Enterprise
  • Titkosítás típusa: AES

Majd kattintson a Tovább gombra.

A hozzáadás sikerült: eduroam üzenet alatt válassza a Kapcsolat beállításainak módosítása lehetőséget.

A Kapcsolat fülön pipálja ki az Automatikus csatlakozás, ha a hálózat hatótávolságon belül van opciót.

Ezt követően válassza a Biztonság fület.

A hálózati hitelesítés legördülő menüből válassza a Microsoft: Védett EAP (PEAP) lehetőséget.