Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Wi-Fi

Az eduroam – education roaming – egy globális, bizalmi alapon szerveződő intézményi szövetség (föderáció), amely az akadémiai közösség (felsőoktatási intézmények hallgatói, munkavállalói, valamint kutatóintézetek és közgyűjtemények dolgozói) számára teszi lehetővé az internethez való hozzáférést saját intézményükön kívül is, világszerte az eduroam tagintézményekben. A hozzáférés ellenőrzése az anyaintézménynél történik, az eduroam együttműködés során kialakított RADIUS hierarchia segítségével. A csatlakozást Magyarországon a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztés (NIIF) szolgáltatja és már számos intézményben elérhető (ezen intézmények listája megtekinthető itt). A résztvevők teljes listája és az európai hierarchiával kapcsolatos további információk a www.eduroam.org oldalon találhatóak.

Az eduroam szolgáltatás igénybevétele során alapelv, hogy a vendég felhasználókra egyaránt vonatkoznak saját intézményük és vendéglátó intézményük szabályzatai is – ezeket a felhasználóknak kötelességük megismerni és betartani. Ugyanakkor a NIIF tagintézmények eduroam felhasználóira kötelező érvénnyel vonatkozik a NIIF eduroam szabályzat is.

Az ATE minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója, valamint aktív közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező munkavállalója jogosult a szolgáltatás elérésére.

eduroam a Állatorvostudományi Egyetem területén

eduroam szolgáltatás elérhető a Állatorvostudományi Egyetem alábbi telephelyein:

Budapesti Campus ( 1078 Budapest, István utca 2. )