Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

A kórházi felvétel menete

A kórházi felvétel a Belgyógyászat Szakambulanciáján történik, előjegyzés alapján. Időpontot a recepción igényelhet, személyesen vagy telefonon keresztül. A kórházi felvételhez kezelőorvosi beutaló javasolt és oltási könyv szükséges. Kérjük, hogy ne felejtsék magukkal elhozni a beteg eddigi leleteit és kezeléseit tartalmazó kórlapokat

Az életveszélyes állapotban lévő betegeket – beutaló és előzetes időpont egyeztetés nélkül is – soron kívül ellátjuk.

Kérjük, hogy megérkezésekor minden esetben személyesen jelentkezzen be a recepción, ahol kollégáink számítógépes rendszeren keresztül regisztrálják a beteg és a tulajdonos adatait. Így értesülünk arról, hogy kedvencével megérkezett a vizsgálatra és a váróban várakozik. A kórházi felvételre érkező betegeket Belgyógyászati Ambulancián fogadjuk, ahova a betegek behívása egy sorszámozó rendszer segítségével történik. A beteget egy belgyógyász szakorvos vizsgálja meg. A vizsgálatban és az állat ellátásában állatorvos-gyakornokok, szakasszisztensek és állatorvostan hallgatók is részt vesznek. Ezt követően az állatorvos kollégánk tájékoztatja Önt a kórházi tartózkodás körülményeiről és feltételeiről, nem utolsó sorban a várható költségekről is. A vizsgálat után a beteget asszisztenseink hátrakísérik a kórházi részlegbe, ami az épület másik szárnyában található. A legfontosabb információkat a „tulajdonosi tájékoztató” és „árlista” című dokumentumokban is elolvashatja.

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy kórházi felvételre csak kórházi előleg befizetését követően kerülhet sor. Kórházba csak a kezelés során együttműködő, agresszív viselkedést nem mutató állatot veszünk fel. A kutyáknak továbbá érvényes veszettség oltással és microchippel kell rendelkezniük.

Embert is megbetegítő, ún. zoonotikus betegségben szenvedő bőrbeteg állatok (pl. rühatkásság, bőrgombásság) kórházi ellátását nem vállaljuk.

Egyes súlyos állapottal járó és intenzív ellátást igénylő zoonotikus betegségek esetén (pl. leptospirosis) a beteg felvételéről a felvevő állatorvos dönt, ilyenkor a beteg ellátása szigorú higiéniai szabályok betartása mellett történik. A veszettség szempontjából aggályos vagy gyanús beteget a területileg illetékes hatósági állatorvoshoz irányítjuk át.