Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

A kórházi kezelések és a kivizsgálások menete

Klinikák Kisállatklinika Belgyógyászat Kórházi betegellátás A kórházi kezelések és a kivizsgálások menete

A kórházban a betegek ellátásában és kezelésében a kezelő állatorvos irányításával állatorvos-gyakornokok, szakasszisztensek és állatorvostan hallgatók vesznek részt. A betegekről a kezelő állatorvos a Belgyógyászati Klinika szakorvos munkatársainak a reggeli vizit (8:30-9:30) során referál. A részletes reggeli vizsgálatot követően a kezelő állatorvos előírja – a viziten elhangzott szakvéleményeket is figyelembe véve – az aznapi szükséges beavatkozásokat és gyógykezelést. A kezelőorvos a beteget szükség esetén naponta többször is megvizsgálja.

Célunk minden esetben a beteg állapotának mielőbbi stabilizálása, javítása, valamint a gyors és pontos diagnózis felállítása. Ennek érdekében gyakran konzultálunk különböző szakterületek specialistáival. Így folyamatos szakmai kapcsolatban vagyunk többek között a következő szakterületek kiemelkedő – egyetemen belüli és kívüli – magyarországi és egyes esetekben külföldi képviselőivel: állatorvosi endokrinológia, bőrgyógyászat, gasztroenterológia, hepatológia, respiratológia, kardiológia, onkológia, hematológia, aneszteziológia, lágy- és csontsebészet, ortopédia, neurológia, radiológia, fogászat, szemészet, ultrahangos és endoszkópos szakvizsgálatok, citológia, patológia és mikrobiológia, valamint fizioterápia és dietetika.

Egy átlagos kivizsgálás általában 3-5 napig tart. A betegek betegségüktől és állapotuk súlyosságától függően átlagosan 3-7 napot tartózkodnak a kórházban. Törekszünk arra, hogy a gördülékeny kivizsgálás és kommunikáció érdekében állandó kezelőorvosa legyen a betegnek, ezért a kórházi állatorvosok általában heti váltásban dolgoznak. Ügyeleti időszakban (délután, éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon) a beosztott ügyeletes állatorvos felügyelete mellett történik a betegek ellátása és kezelése. Hétvégi ügyeletben (péntek délutántól) az ambuláns ellátás ügyeleti jellege miatt a kiegészítő vizsgálatok elvégzésének lehetősége korlátozott, ezért a hétvégén kórházba került betegek kivizsgálása általában hosszabb időt vesz igénybe.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy az intenzív betegellátás során alkalmazott gyógykezelési és kiegészítő vizsgálati módszerek gyakran költséges eljárások, ezért a kisállat-biztosítással nem rendelkező állatok kórházi ellátása komolyabb anyagi terheket is róhat gazdáikra. A gyógykezelést és alkalmazott kiegészítő vizsgálatokat érintő, megfelelő előzetes kalkuláció érdekében már a kórházi felvétel során megkérdezzük a tulajdonost, hogy milyen összeget szán a kedvencének kórházi ellátására, továbbá 2-3 naponta az aktuális számla kiegyenlítésére kérjük a tulajdonost a nagyobb költségek felhalmozódásának elkerülése érdekében. A kórházi ellátással kapcsolatban további információkat talál a „tulajdonosi tájékoztató” és „árlista” című dokumentumokban.