Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Klinikák Laboratóriumok és diagnosztika Élelmiszer-higiéniai Tanszék Mikrobiológiai Laboratóriuma

Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar

Élelmiszer-higiéniai Tanszék Mikrobiológiai Laboratóriuma

  • Akkreditálási okiratszám: NAH-1-1527/2016
  • Kiadás ideje: 2016-01-20
  • Érvényesség ideje: 2021-01-19
  • Tel: +36 (1) 478-4151
  • Laboratóriumvezető: Dr. Szakmár Katalin
  • Email: szakmar.katalin@aotk.szie.hu

Akkreditált tevékenység:

  1. élelmiszerek, élelmiszer nyers- és adalékanyagok mikrobiológiai vizsgálata;
  2. húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata;
  3. víz (ivóvíz, ásványvíz, palackozott víz) mikrobiológiai vizsgálata;
  4. víz, hús, tej és higiéniai minták tájékoztató jellegű gyors mikrobiológiai vizsgálata;
  5. Bifidobaktérium és Lactobacillus casei számának meghatározása probiotikus joghurt készítményekből;
  6. felületek, húsok és húsalapú élelmiszerek, tej és tejtermékek valamint ivóvíz mintavétele mikrobiológiai vizsgálathoz;
  7. gyorsfagyasztott élelmiszerek mintavétele és minta-előkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz.

Árlista (ÁFA nélkül)

Vizsgálat Díj (Ft)
Higiéniai minta vizsgálata mikrobánként 1.200.-
Clostridium (szulfitredukáló, ill. Clostridium perfringens) szám 2.500.-
Enterobacterium szám 2.000.-
Enterococcus szám 2.500.-
Escherichia coli szám 2.500.-
Bifidobaktérium és Lactobacillus casei szám 2.500.-
Coliform szám    (Laktóz-fermentáló Enterobacterium) 2.000.-
Listeria monocytogenes kimutatás 2.800.-
Mezofil aerob és fakultativ anaerob mikroba szám 2.000.-
Mezofil aerob és fakultativ anaerob mikrobák spóraszáma 2.000.-
Penész- és élesztőgomba szám 2.000.-
Pseudomonas aeruginosa szám 2.500.-
Salmonella kimutatása 2.800.-
Koaguláz pozitív Staphylococcusok száma 2.500.-
Termotoleráns Campylobacter fajok 3.600.-
Ivóvíz I. (E. coli, Coliform, Telepszám 22°C és 37 °C) 7.700.-
Ivóvíz II. (Ivóvíz I. + Szulfitredukáló Clostridium, Enteroccus, Ps. aeruginosa) 16.000.-

A vizsgálatokhoz a steril mintavevő eszközöket biztosítjuk.