Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Felvételi Érettségi előkészítő

Érettségi előkészítő

TÁJÉKOZTATÓ

az Állatorvostudományi Egyetem emeltszintű érettségi vizsgára felkészítő tanfolyamáról

 

Az Állatorvostudományi Egyetem önköltséges, emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő tanfolyamot indít a 2019/2020-es tanévben, biológia és kémia tantárgyakból, együtt és külön-külön is.

A tananyag mindkét tantárgyból az érettségi vizsga törzsanyaga.

Kémia tárgyból – az előkészítő során két alkalommal – lehetőséget biztosítunk az érettségi vizsgán szereplő kémia kísérletek elvégzésére.

Biológia tárgyból lehetőséget nyújtunk alapvető mikroszkópos vizsgálatok elsajátítására, továbbá a kurzus végén a hallgatók részt vehetnek, egy múzeumlátogatással egybekötött állatboncoláson.

Az előadók az egyetem oktatói, akik a tananyagot az érettségi vizsga követelményeinek megfelelően tanítják. A tanfolyam során nagy hangsúlyt fektetünk az érettségi vizsgán szereplő feladattípusok gyakorlására. A képzés végén a résztvevők tantárgyanként próba érettségit írnak.

A tanfolyam 2019. szeptember 27-tól- 2020. április 18-ig tart.

Összóra száma 150 óra. Biológia: 75 óra, kémia: 75 óra. A heti elfoglaltság 6 óra (pénteken délután 3 óra, szombaton délelőtt 3 óra). Az oktatás kiscsoportos formában folyik (csoportonként max. 20-25 fő)

A 2012/2013-as tanévtől kezdődően, az állatorvosi szakon mindkét tantárgyból felvételi követelmény az emelt szintű érettségi!

Ha mindkét tantárgyból szeretne jelentkezni, akkor a tanfolyam részvételi díja: 110.000.-Ft, ha csak az egyikből, (vagy kémia, vagy biológia), akkor, 55.000 Ft, amelyet egy összegben kell befizetni, az Egyetem Tanulmányi Osztályánál igényelhető csekken, vagy átutalással, az alábbi számlaszámra: 10032000-00336138-00000000.

Kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni: „előkészítő”

A jelentkezési lap feladási határideje: 2019. szeptember 23.

A jelentkezés, az értelemszerűen kitöltött “Jelentkezési lap” és a befizetést igazoló csekkszelvény vagy átutalási igazolás postán való visszaküldésével történik.

A jelentkezéseket ajánlott küldeményként kérjük feladni!

A tanfolyamra a jelentkezéseket a feladási dátumbélyegző alapján sorrendben regisztráljuk. A létszám betelte után jelentkezőknek az Egyetem, a befizetett összeget visszautalja.

 

Jelentkezési lap beküldési címe:

Állatorvostudományi Egyetem

Tanulmányi Osztály

Érettségire felkészítő tanfolyam

Budapest, 1400. Pf. 2.

Jelentkezési lap letölthető innen vagy a csekkel együtt beszerezhető személyesen vagy postai úton az alábbi címen:

Állatorvostudományi Egyetem (1078 Budapest, István u. 2.)

 

További iformáció:

Állatorvostudományi Egyetem
Tanulmányi Osztály
Őszi-Szalczer Rita
478 – 4100/8128 mellék