Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Hallgatói mentálhigiénés tanácsadás

Hallgatói mentálhigiénés tanácsadás

Mentálhigiénés szaktanácsadás ÁTE hallgatóknak: a mentálos tanácsadó iroda a hallgatói támogató-szolgáltatás kertében működik az egyetemen. 

FONTOS COVID-19 INFORMÁCIÓ

Az egyetem hallgatói számára online tanácsadás formájában tovább üzemel a mentálhigiénés tanácsadás az intézménylátogatási tilalom időszaka alatt is. Ahhoz, hogy hallgatóink igénybe tudják venni ezt a szolgáltatást rendelkezniük kell internet kapcsolattal és olyan eszközzel (asztali számítógép/laptop/tablet/okostelefon) amely alkalmas videóhívásra/fogadásra. Természetesen amikor az oktatás helyreáll, és a tilalom megszűnik a személyes tanácsadás is újraindul.

A online tanácsadás fogadóórái: hétfő és szerda 8:00-12:00 között.

Bejelentkezés: e-mailben vagy az online időpontfoglalással működő rendszeren keresztül lehetséges ide kattintva.

 

A tanácsadás egy olyan támogató szolgáltatás, ahol a hallgatók igény szerint egyéni valamint csoportos foglalkozásokra járhatnak életminőségük javítása érdekében. A fogadóórákra nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Bejelentkezni természetesen többféle módon van lehetőség: személyesen (fogadóórák alatt) telefonon, e-mailben vagy ONLINE időpontfoglalással működő rendszeren keresztül, amely elérhető a www.mentalhub.hu oldalról.  

Tanácsadó: Somogyi Levente

Tanácsadás helyszíne: H épület 106-os szoba. 

Elérhetőségek: 

Tel: +36-30-386-9898

E-mail 1: [E-mail megjelenítése]

E-mail 2: [E-mail megjelenítése]

Szolgáltató web portál: www.mentalhub.hu

 A tanácsadó portál (www.mentalhub.hu) sok-sok önismereti szakmai anyagot, olvasnivalót, tesztet és videót kínál valamint naprakész egyetemi híreket és programokat.  

Kortárssegítő szolgáltatás: az első éves külföldi hallgatók kulturális/egyetemi beilleszkedését elősegítő programba SAM-buddy peer-mentoring program néven a magyar hallgatók örömmel várjuk mentorként.  További információ a programról és a csatlakozás lehetőségéről az alábbi linken elérhető: www.univet.hu/univet/peermentoring

Tanulást-segítő műhely-foglalkozások: elsősorban az első éves hallgatók támogatásáért kialakított mini-előadássorozat (beilleszkedés, tanulástechnika, bullying-prevenció, stressz kezelés témakörökben.) 

Tanulási módszertani választható kurzus: az angol nyelvű felkészítő interaktív előadás sorozat az orvosi képzés sajátosságaihoz igazodva olyan tanulás módszertani eszközökkel ismerteti meg a hallgatókat, amelyek segítségével tudatosabban, képességekhez/adottságokhoz igazodóan tudnak felkészülni az előadásokra és vizsgákra.   

Tanuló-társ/tanuló-csoport kereső szolgáltatás: online jelentkezési lap kitöltésével lehetőséget kínálunk tantárgyra bontottan célirányosan tanuló-társ illetve tanulócsoport keresésére. A szolgáltatás honlapja elérhető: www.studygroups.hu webcímen. 

Hallgatói önkormányzatok támogatása: 

Az egyetem segítséget kíván nyújtani az egyetem égisze alatt működő hallgatói szervezeteknek tanácsadás/coaching/tréning formájában, hogy kijelölt képviselőik eredményesebben képviselhessék kitűzött céljaikat, tovább képezzék kommunikációs és együttműködési készségeiket csoporton belül és kortárs csoport-szervezetek között is.