Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Továbbképzés Újdonságok, aktualitások A nagy érdeklődésre való tekintettel újra megtekinthetőek a „Hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2020 – Afrikai sertéspestis (ASP) a vaddisznó állományban – nemzetközi kitekintéssel” online konferencia előadásai

A nagy érdeklődésre való tekintettel újra megtekinthetőek a „Hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2020 – Afrikai sertéspestis (ASP) a vaddisznó állományban – nemzetközi kitekintéssel” online konferencia előadásai

Az Állatorvostudományi Egyetem 2020 őszén hatodik alkalommal hirdette meg a hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdéseit taglaló konferenciát, amit a COVID-19 járványra való tekintettel nem lehetett megtartani a meghirdetett módon és tartalommal. A különösen aktuális „Afrikai sertéspestis (ASP) a vaddisznó állományban – nemzetközi kitekintéssel” témakör előadásai viszont online formában elhangzottak.

A konferencia köszöntőit és előadásait a program rögzítése révén a szélesebb szakmai közvélemény is megismerheti, amit különösen fontosnak tartunk azért, mert az Európai Unió ASP stratégiája minden tagállamot a vaddisznóállomány szabályozásáról szóló nemzeti akcióterv összeállítására kötelezte. Ezen akcióterveknek az a célja, hogy sikerüljön ellenőrzés alatt tartani és mielőbb felszámolni az EU területén a világszerte hatalmas kárt okozó betegséget.

Az alábbi linken ismételten megtekinthető előadások nagyon fontos információkat foglalnak össze, így segítve az állatorvosok, vadgazdálkodók és vadászok együttes, eredményes munkáját.

Ide kattintva megtekintheti az online konferencia felvételét.

 

Ezúton tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy a „Hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2021” konferencia tervezett időpontja: 2021. május”