Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Bemutatkozás

OTDK 2021 Bemutatkozás

 

Az Állatorvostudományi Egyetem Európa egyik legrégebbi állatorvosképző intézménye, 2016 óta újra önálló egyetem. Az ősi Alma Mater falai között évszázados hagyományok és elődeink hagyatéka él tovább.

Büszkék vagyunk, hogy azokban az épületekben tanulhatunk, oktathatunk, ahol olyan személyiségek dolgoztak, akik legyőzték az előttük álló akadályokat és beírták nevüket a világ egyetemes-tudományának történetébe. Felfedezéseik mindmáig nemzetközi figyelmet élveznek és szellemiségük meghatározza a jövőt és az egész állatorvosi kar magatartását, hivatástudatát.

A hagyomány értéket- és közösséget teremtő erő. Reméljük, hogy a jövőben számos állatorvos generáció tanulhat e történelmi falak között és az itt kötött barátságok és közös élmények biztos alapjai lehetnek annak az összefogásnak és szakmai összetartozás érzésének, amelyre még ma is méltán büszke lehet intézményünk.

Magas színvonalú képzéseink során mindig arra törekedtünk, hogy az érték legyen, mert itt a sikerért és tudásért keményen meg kell dolgozni. Hatalmas tudással rendelkezik szinte mindenki, aki elvégzi ezt az egyetemet. Az elmúlt évtizedek sok változást hoztak, de hitvallásunk nem változott: a képzésünk célja ma is az, hogy olyan állatorvosokat képezzünk, akik az állatorvosi hivatás bármely területén megállják a helyüket.

A hazai állatorvosképzés egyedülálló módon a magyar mellett angol és német nyelven is folyik, a világ közel 50 országából érkeznek hozzánk diákok, akik komoly és felelősségteljes missziót töltenek be: az itt elsajátított tudásuk alapján fogják megítélni az intézményünkben folyó oktatás színvonalát. Hazatérve munkájukkal nagyköveteink lesznek a nagyvilágban.

Kutatóegyetemként itt kézzel tapintható a tudomány, a siker és a fejlődés. Ennek köszönhető, hogy az Európai Állatorvosképző Intézmények Egyesület (EAEVE) döntéshozó testületének határozata értelmében intézményünk, Európában 97 állatorvosképző intézménye közül hetedikként, elnyerte a teljes akkreditációt.

Központi honlap elérhetősége: univet.hu 

AGRÁRTUDOMÁNYI SZEKCIÓ

HelyszínBudapest

Időpont2021. március 29-31.

Rendező intézmény: Állatorvostudományi Egyetem

Szakmai bizottsági elnök: Dr. Pénzes Béla

Szekció ügyvezető elnök: Dr. Rácz Bence

Szekció ügyvezető titkár: Dr. Battay Márton

Hallgatói képviselő: Zsótér Nikolett

Hallgatói képviselő: Hrutka Ivett

Elérhetőségek: 1078, Budapest, István utca 2.

Email: [E-mail megjelenítése] illetve a hallgató képviselet elérhetősége [E-mail megjelenítése]