Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek II. Országos Állategészségügyi Verseny – Eggyel nőtt a tét

II. Országos Állategészségügyi Verseny – Eggyel nőtt a tét

Második alakalommal szervezték meg az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói az Országos Állategészségügyi Versenyt. Idén is három napon keresztül versengtek az első helyért azok a középiskolás diákok, akik az elmúlt hónapok online forduló alatt bebizonyították, megbirkóznak az állategészségüggyel kapcsolatos agyafúrt és alaposabb kutatómunkát igénylő feladványokkal.

A háromfordulós online vetélkedőre közel 200 csapat jelentkezett az ország minden tájéról, és a budapesti döntőre idén is a legjobb 10 csapat juthatott tovább.

A tavalyi I. Országos Állategészségügyi Versenyről itt olvashat bővebben.

Dalolva nyertek az orosházi lányok

A verseny győztesei az orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumból érkeztek, akik már tavaly is megmérettették magukat. Tavaly egy külön díjjal lettek gazdagabbak az afrikai sertéspestisről szóló videóklipjüknek köszönhetően, idén már az első helyet is bezsebelték: „A tavalyi visszajelzések alapján idén is úgy döntöttünk, hogy a verseny kreatív fordulójára saját dalt és egy ahhoz forgatott videóklipet küldünk.” – nyilatkozta Madarász Noémi.

A kreatív feladatban idén a Brachycephal szindrómát kellett bemutatniuk 1 percben:

Az Állatorvostudományi Egyetem szervezőcsapata idén is színvonalas és mozgalmas programokkal kápráztatta el a versenyzőket. A feladatok és feladványok között jutott idő Horkai Zoltán neves vadállat tréner előadására is, aki több neves filmes produkcióban is közreműködött már. Őt kísérte el Nelson, a farkas, aki teljes nyugalommal tűrte a döntősök dögönyözését.

A verseny alatt számtalan izgalmas információhoz juthattak a versenyzők az egyetem oktatóinak és hallgatóinak köszönhetően. Ellátogattak a Budapesti Állatkertbe, de az egyetem Üllői Tangazdasága sem maradhatott el, ahol előadásokon tanulhattak a lovakról és haszonállatokról, sőt, kesztyűt és köpenyt ragadva a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat. Részt vettek boncolási gyakorlaton, lovakon és szarvasmarhákon végeztek élettani vizsgálatokat, majd ez így szerzett tudást megcsillogtathatták a döntő versenyfeladatok során.

Ezúton gratulálunk a győzteseknek, a döntőbe jutott csapatoknak és a szervezőknek. Találkozzunk jövőre is!

Az eseményről készült többi fotót megtekintheti az itt elérhető galériában.