Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek COVID-19 Rektori tájékoztató munkatársaknak

COVID-19 Rektori tájékoztató munkatársaknak

Tisztelt Munkatársam!

Kérem, tekintse meg rektori tájékoztatómat:

Tisztelt Munkatársam!

A tömegtájékoztatási eszközökön számos, sokszor egymásnak is ellentmondó hír jelenik meg a koronavírussal kapcsolatban.

Munkatársaink folyamatos tájékoztatása, egészségük védelme, valamint az Egyetemünkön 233 esztendeje folyó oktatás zavartalan biztosítása érdekében alábbiakról tájékoztatom, valamint lentiekről rendelkezem.

1)

A koronavírus világszintű megjelenése óta Egyetemünk megtett és betartott minden elővigyázatossági intézkedést. Munkatársainkat és hallgatóinkat több ízben, folyamatosan tájékoztattuk.

Magyarországon – az európai országok jelentős részéhez képest, valamint világviszonylatban – alacsony a koronavírus megbetegedések száma.

Egyetemünkön nincs jelen a humán koronavírus.

2)

A koronavírus megelőzésének egyik leghatásosabb módja a nagy létszámú, zárt térben történő társas érintkezési lehetőségek korlátozása. Ezért – a Kormány mai döntése értelmében – a hallgatók számára határozatlan ideig távoktatási tanítási formát és intézménylátogatási tilalmat rendelek el.

3)

A távoktatás keretében március 16. napjától a tanórák és vizsgák interneten keresztül kerülnek megtartásra. A távoktatás technikai részleteiről külön küldünk információt.

4)

A hallgatói intézménylátogatási tilalom keretében a hallgatók – a Kollégium kivételével – március 12. napjától nem léphetnek be az Egyetem területére. A Kollégium március 14. napjától zárva tart.

5)

Március 12. napjától az Egyetem területén semmilyen rendezvény nem tartható, a menza és a büfé zárva tart.

6)

Március 12. napjától felfüggesztem a külföldi hivatali utakat, valamint a külföldi vendégek fogadását. A jelenleg külföldön tartózkodó, vagy magáncélból külföldre utazó munkatársak magyarországi visszatérésüket követően további 14 napig az Egyetem területére nem léphetnek be.

A koronavírus gócpontokról és fokozott/magas kockázatú területekről a https://koronavirus.gov.hu/ honlapon, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának honlapján (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs) található naprakész információ.

7)

A szervezeti egység vezetők gondoskodjanak róla, hogy a lázas vagy légúti megbetegedéssel küzdő, illetve az életkorukból vagy egészségi állapotukból adódóan veszélyeztetett munkatársak ne jöjjenek be dolgozni.

8)

A szervezeti egység vezetők gondoskodjanak róla, hogy azon munkatársak, akik munkakörükből adódóan képesek feladatukat (részben) távmunkában ellátni, (részben) otthonról dolgozzanak.

Azon munkatársaink, akiket a fertőzéstől való félelem – ha objektíve mégoly alaptalan is – pszichésen súlyosan megterhel, a szervezeti egység vezető felé tett, előzetes bejelentést követően maradjanak odahaza.

9)

A klinikai betegellátás zavartalanul folyik tovább mind az István utcai kampuszon, mind Dóramajorban.

10)

Mindenkit nyomatékosan kérek az általános járványügyi előírások betartására.

Egyetemünk honlapján tájékoztató és kapcsolódó eljárásrend a https://univet.hu/hu/koronavirus/ elérhetőségen található.

Kérdéseiket, bejelentéseiket a [E-mail megjelenítése] email címen tehetik meg.

A Kormány https://koronavirus.gov.hu/ és https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu oldalain folyamatosan frissülő, hiteles és naprakész információk, valamint általános tájékoztatók olvashatók a koronavírusról, illetve válaszok a leggyakrabban ismételt kérdésekre. Az ingyenesen hívható információs vonalak a 06 80 277 455 és a 06 80 277 456 telefonszámokon a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhetőek.

Budapest, 2020. március 11.

Sótonyi Péter

rektor