Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Erasmus

Az Erasmus+ program célja a felsőoktatási szektorban, hogy az intézmények hallgatói, oktatói és munkatársai számára lehetőséget biztosítson külföldi mobilitási programokban való részvételre. Ezen felül intézmények partnerségi együttműködését is támogatja a felsőoktatás nemzetköziesítésének elősegítése érdekében. 

Egyéni pályázati lehetőségek

A hallgatói külföldi tanulmányi célú mobilitás és a szakmai gyakorlat központi részét képezi az Erasmus+ programnak, és bizonyítottan kedvezően befolyásolják a program résztvevőinek munkaerőpiaci elhelyezkedését. Egyúttal esélyt kínálnak arra is, hogy a hallgatók fejlesszék nyelvtudásukat, magabiztosabbá és önállóbbá váljanak, továbbá, hogy testközelből ismerjék meg a fogadó ország kultúráját. A program alapképzésben, mesterképzésben, illetve doktori képzésben részesülő hallgatók előtt egyaránt nyitva áll.

Az oktatók és intézményi munkatársak mobilitásának célja, hogy a felsőoktatási intézmények munkatársai külföldön történő tanítással, valamint szakmai fejlesztéseken, továbbképzéseken való részvétellel új oktatási környezetekkel ismerkedjenek meg, innovatív pedagógiai, tanterv fejlesztési és digitális készségeket sajátítsanak el. 

Az oktatási- és képzési célú mobilitások arra is lehetőséget biztosítanak, hogy az intézmények munkatársai külföldi partnereikkel olyan közös tevékenységeket dolgozzanak ki, amelyek a program célkitűzését szolgálják, megoszthatják jó gyakorlataikat és fokozhatják az együttműködéseket más felsőoktatási intézményekkel. A külföldi vállalatok munkatársainak bevonásával a felsőoktatási intézmények jobban felkészíthetik hallgatóikat a munka világára.

További információ