Default view

HORECA-FOODWASTE-RED

 

Pályázat címe: Az élelmiszer-pazarlás csökkentése és a vendéglátás és az élelmiszer-szolgáltatási ágazat szereplőinek elemzése (HORECA-FOODWASTE-RED)

 

 

Projekt azonosítószáma: 101112149
Pályázati felhívás: SMP-FOOD-2022-FWStakeholders-AG

Konzorciumvezető: ALIMENTIS KFT (ALIM)
Konzorciumi tagok:
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
InDeRe Élelmezéskutató és Innovációs Intézet Nonprofit Kft.
Munch Europe Kft.
Társult Partner:
ÁLLATORVOSTUDOMÁNYI EGYETEM (ATE)

Elnyert támogatási összeg: 380.331,50 €
Támogatási intenzitás: 50%

Megvalósítás időszaka:
2023. január 01. – 2024. december 31.

Projekt tartalma:
A projekt célja a vendéglátás és közétkeztetés szektorban keletkező élelmiszer hulladékok csökkentése. A projekt egyik pillére a szektorban keletkezett élelmiszer feleslegek újra osztását segíti elő egy új közösségi modellen keresztül. Az éttermi élelmiszer felesleg rászorulókhoz történő eljuttatása egy applikáción keresztül fog megvalósulni, ezzel csökkentve az adományozókra nehezedő logisztikai terhet. Ezzel párhuzamosan a projekt megfelelő sokkolási technika alkalmazásával kívánja fejleszteni az étkeztetők által felajánlott adományok hatékony és biztonságos elszállítását. A projekt másik ága az iskolai étkeztetésben keletkező tányérhulladék csökkentését célozza, amelynek keretében az iskolákban keletkező élelmiszer hulladékok felmérése, majd különböző csökkentési gyakorlatok kidolgozása és tesztelése, valamint ezek hatékonyságának mérése fog megtörténni.