Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Szakdolgozat

Szakdolgozat témák 2021 / Thesis topics 2021

Hallgató neve Témavezető Téma címe
Bencze Dávid Darnay Lívia Mikrobiális transzglutamináz enzimmel kezelt bivalysajt mikrobiológiai és minőségi jellemzői a bivalytej hőkezelésének függvényében
Mogyoróssy Ádám Darnay Lívia A nyerstejből készülő sajtok élelmiszerbiztonsági kockázatai és elhárításuk lehetőségei
Várlaki Nóra Darnay Lívia Possibilities for the utilization of food waste
Lill Kristin Moe Austheim Darnay Lívia Evaluation of health concerns related to the consumption of European medium- and long ripened cheese types with possibly high biogenic amine content.
Lőrincz Viktória Darnay Lívia Az élelmiszeriparban előforduló biofilmek elemzése
Raffael Janzen Darnay Lívia Development of vegetable protein based nuggets with high essential amino acid level for vegetarian and vegan consumers
Clemens V. Armansperg Erdősi Orsolya & Szakmár Katalin Examination of shellfish and seafood with reaction potential measurement method and real time PCR combination for Vibrio spp.
Carolin Hoppe Lányi Katalin & Pleva Dániel HCAs in used vegetable oils
Balogh Eszter Lányi Katalin Peszticidek sorsa az élelmiszer-feldolgozás során, különös tekintettel a hőstabilitásukra
Diriczi Tekla Lányi Katalin Szabadtéren árusított zöldség-gyümölcs PAH tartalma a levegőminőség függvényében
Mong Balázs Lányi Katalin Tenger gyümölcseiben grillezés során keletkező HCA-k
Győri Rebeka Lányi Katalin & Darnay Lívia Füstölt sajtok PAH tartalmának függése a füstölési technológiai paraméterektől
Jonathan Hynes Lehel József A review of  biological and chemical contamination in organic beef production in Ireland
Sadhbh Murphy Lehel József Food safety aspects of microplastics in aquacultured animals
Kevin Maher Lehel József Food safety assessment of heavy metal content in marine fish
Papp Zita Lehel József Nehézfémek élelmiszer-biztonsági megítélése tengeri halakban
Ronan Sweeney Pleva Dániel The effect of grilling ont he survival of Salmonella Enteritidis in chicken
Császár Dorottya Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra Különböző mézfajták mikrobaellenes hatása
Miller Emese Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra Salmonella enterica jelenléte hazai háztáji tojásokban
Németh Réka Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra Mézhamisítás vizsgálata redoxpotenciál-méréssel
Kiss Eszter Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra Élelmiszer-higiéniai szempontból jelentős kórokozók jelenléte ízeltlábú kártevőkben tejtermelés és tejtermékek gyártása során
Méri Nikolett Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra Növényi eredetű édesítőszerek antimikrobás hatása
Kakula Csenge Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra Csirkehúsból izolált E. coli antibiotikum rezisztenciájának vizsgálata
Chameen Zurfluh Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra Antimicrobial effects of tea
Steinbach Borbála Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra Kakukkfű, szurokfű és rozmaring illóolajok hatása Salmonella és Listeria monocytogenes szaporodására
Anna Frederika Sellberg Tőzsér Dóra Benefits of spices regarding food safety and preservation
Hanne Camilla Dolvik Tőzsér Dóra Active compounds and antimicrobial properties of essential oils
Maria Schuhmacher Tőzsér Dóra The microbial degradation of microplastics
Mari Andersen??? Tőzsér Dóra Use of probiotics in food industry
Vildana Majcic Tőzsér Dóra Advantages and hazards of cheese consumption
Nagy-Czirok Balázs Tőzsér Dóra & Kapcsándi V. Illóolajok hatása a joghurt mikrobiotájára