KUTATÓCSOPORT VEZETŐ: Dr. Jóźwiak Ákos Bernard
ELÉRHETŐSÉG: [Kattintson az emailcímhez]
BEMUTATKOZÁS:
Az egység 2020. április 1-jén kezdte meg működését az Állatorvostudományi Egyetemen, amely a hazai élelmiszer-biztonsági szakemberképzés egyik legfontosabb helye. A DÉT az élelmiszerlánc-biztonsági adatokkal kapcsolatos elemzéseket és kutatásokat kívánja az élelmiszerlánc mentén integrálni, valamint új szintre emelni a hálózatos együttműködést ezen a területen. Az egység egy nemzetközileg is elismert, szakértői és kutatói csomópont kíván lenni az élelmiszerlánc-biztonsági adatelemzés területén.
A KUTATÓCSOPORT TAGJAI:
Dr. Süth Miklós
Dr. Jóźwiak Ákos Bernard
Dr. Bittsánszky András
Csorba Szilveszter
Dr. Engelhardt Tekla
Dr. Farkas Zsuzsa
Dr. Farkas Máté
Dr. Kocsner Tibor
Országh Erika
Dr. Strang Orsolya
Dr. Zentai Andrea
Dr. Tóth András
FUTÓ KUTATÁSI PROJEKTEK:
A nyúlhústermelő vertikum teljeskörű digitalizációja
Improving biosecurity compliance in poultry farms – NetPoulSafe projekt
Holistic approach for tackling food systems risks in a changing global environment (HOLiFOOD)
Healthy Environmental-Friendly and Resilient Farm to Fork (HE-FARM )
LEZÁRULT KUTATÁSI PROJEKTEK:
Determination and Metrics of Emerging Risks (DEMETER)
SZAKMAI SZERVEZETI TAGSÁG:
European Food Safety Authority Advisory Forum (EFSA AF)
European Food Safety Authority Advisory Group on Data (EFSA AGoD)
European Food Safety Authority Communication Experts Network (EFSA CEN)
European Food Safety Authority Emerging Risks Exchange Network (EFSA EREN)
European Food Satefy Authority Risk assessment of nanotechnologies in food and feed (EFSA NANO)
Codex Committee on Methods of Analysis and Sampling (CCMAS)
Hungarian Association for Food Protection
MTA Kémiai Tudományok Osztálya, Élelmiszer-tudományi Bizottság