Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

LTK bemutatása és története

Magyarország egyetlen Lóklinikája non-stop betegellátási szolgáltatással. A klinika a nemzetközi tapasztalattal rendelkező állatorvos gárdájának és az új CT és MRI berendezéseknek köszönhetően Európa egyik élvonalába került lógyógyászati centrum.

Az Állatorvostudományi Egyetem Lógyógyászati Tanszék és Klinikája 2013 szeptemberében alakult meg azzal a céllal, hogy a modern állatorvos képzésnek megfelelően, kiemelkedően magas színvonalon szolgálja a lógyógyászati oktatás, a kutatás és betegellátás feladatait.

Az egyetem 2016-ban ismét önállóvá vált. Ezt követően a külföldi tapasztalattal rendelkező, jól képzett állatorvosi gárda egész évben, éjjel-nappal teljes körű sebészeti, sürgősségi (csonttörések, kólikás betegek sebészeti ellátása, traumatizált betegek), belgyógyászati és szülészeti ellátást biztosít az ide érkező betegeknek

Az oktatás három nyelven (magyar, angol és német) zajlik, a világ közel 50 országából érkeznek hallgatók klinikánkra, hogy elsajátítsák az állatorvosi szakma rejtelmeit.

A környező országokból (Szlovákia, Románia, Szerbia, Szlovénia, Ausztria) is rendszeresen érkeznek a klinikára betegek.