Default view
Kutatás Kutatócsoportok Élelmiszer-Toxikológiai Kutatócsoport

Élelmiszer-Toxikológiai Kutatócsoport

 

KUTATÓCSOPORT-VEZETŐ: Dr. Lehel József, egyetemi docens

ELÉRHETŐSÉG: [Kattintson az emailcímhez]

 

A KUTATÓCSOPORT TAGJAI:

Dr. Lehel József, egyetemi docens

Dr. Lányi Katalin, tudományos főmunkatárs

Dr. Darnay Lívia, egyetemi adjunktus

Dr. Pleva Dániel, tudományos munkatárs

Dr. Buzás Anna, PhD hallgató

Lucsányi Georgina Rebeka, technikus, laboráns

Nagy Emese, laboráns

Szita Mónika, technikus

Téglás Flóra, laboráns

 

KUTATÁSI TERÜLETEK:

Élelmiszer-biztonság, kémiai-toxikológiai élelmiszer-biztonság;

Testidegen kémiai szennyező anyagok (peszticidek, nehézfémek) vizsgálata élelmiszerekben;

Gyógyszermaradékok ehető testszövetekben és állati eredetű alaptermékekben (tej, tojás, méz);

Állatgyógyszerek élő szervezeten belüli és a környezetben való sorsának vizsgálata;

Élelmiszer-komponensek vizsgálata;

Állati eredetű élelmiszerek minőségi jellemzőinek vizsgálata.

 

SZAKMAI SZERVEZETI TAGSÁG:

 

Magyar Toxikológusok Társasága

Európai Állatorvos Farmakológusok és Toxikológusok Társasága

Laborállat-tudományi Társaság

Magyar Kémikusok Egyesülete

Magyar Elválasztástudományi Társaság

MTA, Állatorvostudományi Bizottság

MTA, Környezetkémiai Munkabizottsága

MTA, Élelmiszer-tudományi Bizottság

 

HOSSZÚTÁVÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK:

Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Vetsuisse Faculty in Zurich, Svájc

 

IGÉNYELHETŐ SZOLGÁLTATÁSOK:

Testidegen kémiai szennyezők vizsgálata élelmiszerekben

Gyógyszer-maradékanyag vizsgálatok

Farmakokinetikai vizsgálatok

Bio-egyenértékűségi vizsgálatok