Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Mentálhigiénés szaktanácsadás

Mentálhigiénés szaktanácsadás

Mentálhigiénés szaktanácsadás ÁTE hallgatóknak: a mentálos tanácsadó iroda a hallgatói támogató-szolgáltatás kertében működik az egyetemen.

A mentálos beszélgetések online és személyes formában zajlik egyetemünkön. A bejelentkezés online időpontfoglásási rendszeren keresztül amely elérhető itt ezen a linken. A személyes foglalkozások a tanácsadó irodában, az online foglalkozások a https://doxy.me/mhcounseling platformon zajlanak. (Ezt a linket megnyitva az előzetesen foglalt időpontban tudnak a hallgatók részt venni a beszélgetéseinken.)(Az online foglalkozások technikai feltétele: szélessávú internet kapcsolat és bármilyen eszköz:  okostelefon/tablet/laptop vagy asztali számítógép használható, kamera javasolt.) 

A tanácsadás egy olyan támogató szolgáltatás, ahol a hallgatók igény szerint egyéni valamint csoportos foglalkozásokra járhatnak életminőségük javítása érdekében. A fogadóórákra nagy     szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Bejelentkezni természetesen többféle módon  van lehetőség: személyesen (fogadóórák alatt) telefonon, e-mailben vagy ONLINE  időpontfoglalássál működő rendszeren keresztül, amely elérhető itt ezen a linken.

Tanácsadó: Somogyi Levente

Tanácsadás helyszíne: H épület 106-os szoba.

Elérhetőségek:

Tel: +36-30-386-9898

E-mail 1: [E-mail megjelenítése]

E-mail 2: [E-mail megjelenítése]

Szolgáltató web portál: www.mentalhub.hu

A tanácsadó portál (www.mentalhub.hu) sok-sok önismereti szakmai anyagot, olvasnivalót, tesztet és videót kínál valamint naprakész egyetemi híreket és programokat.

Kortárssegítő szolgáltatás: az első éves külföldi hallgatók kulturális/egyetemi beilleszkedését elősegítő programba SAM-buddy peer-mentoring program néven a magyar hallgatók örömmel várjuk mentorként.  További információ a programról és a csatlakozás lehetőségéről az alábbi linken elérhető: www.univet.hu/univet/peermentoring

Tanulást-segítő műhelyfoglalkozások: elsősorban az első éves hallgatók támogatásáért kialakított mini-előadássorozat (beilleszkedés, tanulástechnika, bullying-prevenció, stressz kezelés témakörökben.)

Tanulási módszertani választható fakultáció: a magyar nyelvű felkészítő interaktív előadás sorozat (eslő éves hallgatók számára) az orvosi képzés sajátosságaihoz igazodva olyan tanulás módszertani eszközökkel ismerteti meg a hallgatókat, amelyek segítségével tudatosabban, képességekhez/adottságokhoz igazodóan tudnak felkészülni az előadásokra és vizsgákra.

Az orvosi hivatás és empátia kurzus: magyar nyelvű szabadonválasztható fakultáció (4-5 éves hallgatóknak)

Tanuló-társ/tanuló-csoport kereső szolgáltatás: online jelentkezési lap kitöltésével lehetőséget kínálunk tantárgyra bontottan célirányosan tanuló-társ illetve tanulócsoport keresésére. A szolgáltatás honlapja elérhető: www.studygroups.hu webcímen.

 

Hallgatói önkormányzatok támogatása:

Az egyetem segítséget kíván nyújtani az egyetem égisze alatt működő hallgatói szervezeteknek tanácsadás/coaching/tréning formájában, hogy kijelölt képviselőik eredményesebben képviselhessék kitűzött céljaikat, tovább képezzék kommunikációs és együttműködési készségeiket csoporton belül és kortárs csoport-szervezetek között is.

Szeretnénk további segítséget kínálni hallgatóinknak az alábbi szóróanyagokkal:

FETA Füzetek_COVID_Távol fizikailag, közel érzelmileg

FETA Füzetek_COVID_Kiberkapcsolati kalauz

FETA Füzetek_COVID_Tarsd kézben a napod