Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Kurzusok Viselkedés- és Illemtan

Viselkedés- és Illemtan

Nyelv
magyar
Jelleg
fakultatív C
Értékelés
gyakorlati jegy
Év a tantervben
1
Szemeszter a tantervben
1
Kredit
1
Előadás óraszám / félév
15
Dokumentumtár
Dokumentumtár
Kik vehetik fel a tárgyat?
  • Állatorvos magyar
  • Biológia BSc
  • Biológus MSc

A kurzus leírása

A tantárgy tanításának célja, hogy a hallgatók megismerjék a viselkedéskultúra alapszabályait, amelyek ismerete szükséges ahhoz, hogy mindennapi életükben és munkájuk során is könnyebben boldoguljanak. A szakműveltség mellett fontos, hogy megismerjék a protokoll és etikett szabályait, ezeket megfelelően alkalmazni tudják.

A társasági élet, a személyes találkozók és hivatalos alkalmak megkívánják, hogy tudjunk megfelelően viselkedni vendégként és vendéglátóként egyaránt. Ismerjük azokat az alapokat, amelyek segítségével eligazodhatunk a vendéglátó alkalmak között.

Mivel a hallgatók későbbi munkájuk során rendezvények, konferenciák résztvevői, esetleges szervezői lehetnek, megismerkednek a rendezvényeken való viselkedés alapjaival, a rendezvények szervezési folyamatának alapvető lépéseivel.

Előadások tematikája

Viselkedés- és illemtan

2021./2022. tanév I. (őszi) félév

 

 

 

Időpont Téma Előadó óraszám
1 2021.09.28. A viselkedés passzíváinak fontossága az állatorvosi munkában (pontosság, tapintat, empátia, türelem, önuralom, megjelenés, öltözködés Dr. Varga Zsolt 3
2 2021.10.05. A viselkedés passzíváinak fontossága az állatorvosi munkában (pontosság, tapintat, empátia, türelem, önuralom, megjelenés, öltözködés)

A viselkedés aktíviáinak fontossága az állatorvosi munkában (köszönés, kézfogás, bemutatkozás – bemutatás, megszólítások, tegezés – magázás, beszédmodor)

 

Dr. Varga Zsolt 3
3 2021.10.12. A viselkedés aktíviáinak fontossága az állatorvosi munkában (köszönés, kézfogás, bemutatkozás – bemutatás, megszólítások, tegezés – magázás, beszédmodor)

Viselkedés a nyilvánosság előtt, hivatalos érintkezés (telefon, mobil és névjegykártya használat, hivatali levelezés, e-mail és faxküldés)

 

Dr. Varga Zsolt 3
4 2021.10.19. Viselkedés a nyilvánosság előtt, hivatalos érintkezés                                         (telefon, mobil és névjegykártya használat, hivatali levelezés, e-mail és faxküldés) Dr. Varga Zsolt 3
5 2021.10.26. Rendezvények dióhéjban, az ezeken való megjelenés, társalgás, étkezés, dohányzás, borravaló stb.

 

Dr. Varga Zsolt 3

 

Előadások ideje: kedd, 17:15-19:30

Előadások helye: Zlamál Vilmos előadó

Félévi aláírás feltétele: az előadásokon való részvétel és sikeres vizsga

Tantárgyfelelős: Dr. Ózsvári László

 

 

 

Budapest, 2021. szeptember 1.                                                               Dr. Ózsvári László